látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Versenyek

A hőlégballonozásnak, akár a többi szövetséggel rendelkező sportágnak, egységes szabálykönyve van. Magyarországon is vannak nemzeti bajnokságok. Ezek lebonyolítási rendszere az adott ország döntése. Rendeznek Európa- és világbajnokságokat is.

A verseny pontossági repülés formájában zajlik. 13 repülési szám létezik. A célt, mely a magasból is jól látható kereszt, kell a lehető legpontosabban megközelíteni. A legtöbb pontot az kapja, aki azt a feladatot a legtökéletesebben teljesíti.

A nemzetközi szövetség által adató legmagasabb fokozatú minősítés az egyes kategória. Az Európa- és világbajnokságok is ilyen formában zajlanak. Erre a rendszerre pályázni kell. A sikeres pályázónak kell állnia a nemzetközi szövetség által előírt beruházásokat.

A „bíró” és „játékvezető” személyét is a szövetség jelöli ki, az ő költségeiket is a rendező fél fizeti.

A világon évente mindössze 5-6 olyan rendezvény van, mely megkapja az egyes kategóriás minősítést. Nemzetközi elismerés, és a rendezvényt lebonyolító város előtt nagy lehetőségek állnak a verseny megrendezése miatt, mivel ezeket a versenyeket nagy tömegek látogatják.

Az idei debreceni versenyre nem csupán magyar vendégek voltak kíváncsiak, hanem érdeklődők és versenyzők is érkeztek: öt országból huszonhét versenyző nevezett, Ausztriából, Lengyelországból, Litvániából és Ukrajnából nevezett egy-egy ballonos a versenyre. A magyarok 22 hőlégballonnal képviseltették magukat.

A főtéren már-már hagyományszerűen rendezik a ballonok kivilágítását: az érdeklődők minden este megtekinthetik a versenyzők ballonjait. Látványos, nagy tömeget csalogató rendezvény egy-egy hőlégballonos verseny.
 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap