látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Hogyan készüljünk a hőlégballonozásra?

Úgy készüljünk a hőlégballonos sétarepülésre, mintha kirándulni vagy túrázni indulnánk.
 
A hőlégballonozás azon kevés repülősportok egyike, amely eléggé szoros kapcsolatban van az emberi lakókörnyezettől távoli természettel. Legtöbbször egy alkalmas tisztásról felszállva a szél sodrásával juthatunk el akár egy kisebb erdő közti földútra, vagy egy szántómezőre. A repülés közben csodálhatjuk az alattunk lévő természet szépségeit, a nem is olyan kevés vadon élő állatokat, vagy szinte terepasztalként szemlélhetjük a falvakat, városokat.

Mivel a hőlégballonnal az év minden évszakában repülni lehet, így mindig az adott időjárásnak megfelelően kell öltözködnünk. A legtöbbször érdemes melegebben öltözni, mint ahogy azt gondolnánk. Reggeli repüléskor általában hidegebb van mint a napközbeni időszakokban, nem beszélve arról, hogy ahogyan növekszik a repülési magasság, úgy csökken a hőmérséklet is és bizony ez a 3-4 °C különbségváltozás kellemetlenül is érheti az embert.

A naplemente előtti esti repüléskor pedig számítanunk kell arra, hogy esetleg a kísérő autó nem talál meg bennünket időben és megkezdődik az esti lehűlés. A ruházatban kerüljük a műszálas anyagokat, mivel nagy közelségbe is kerülhetünk a hőlégballon égőjével. A sapka használata nyáron is kötelező. Természetesen ekkor nem meleg kötött sapka kell, hanem elég egy vékony simlis sapka is, ami védi hajunkat a meleg égőtől.

Általában egy hőlégballonos program teljes időtartama (a készülődéssel, a ballon felállításával, utaással, a ballon összecsomagolásával, az új utasok ünnepélyes felavatásával együtt) kb. 4-5 óra, erre az időre nyugodtan hozhat mindenki magával kis szendvicset vagy kekszet, innivalót.

Természetesen aki gyógyszeres kezelés alatt áll, illetve tud arról hogy bizonyos orvosi tünetek a repülés alatt esetleg előjöhetnek (epilepsziás roham, rosszullét), saját érdekében jeleznie kell a hőlégballon kapitányának, akinek felelőssége eldöntenie, hogy ki szállhat be a kosárba repüésre.

Állapotosoknak a ballonrepülés nem ajánlott, mivel bármikor történhet olyan eset, hogy például leszállás során a kosár eldől és az így kialakult testhelyzet rossz hatással lehet a babára.
 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap