látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Milyen nagy egy ballon kupolája?


A hőlégballon ún. kupolája, azaz a nagy színes csepp alakú részét (lásd balra a képen) többféleképpen is jellemezhetjük. Egy átlagos méretű ballonra mondhatjuk, hogy a magassága 20-24 méter és a legnagyobb átmérője 17-20 méter körül van felfújt állapotában. Ezért is lehet mondani, hogy a felállításához illetve felszállásához körülbelül egy kézilabdapálya nagyságú, akadálymentes terület szükséges. Azaz minimum 30, de inkább 40 m2.

Ezek a méretek a kupola kialakításától függően eléggé változhatnak, az egy ember szállításához alkalmas 10-12 méter magas ballontól egészen a több tíz személy szállításához alkalmasig. A formaballonokkal pedig eléggé extrém méreteket is kialakíthatnak, gondoljunk csak például egy kastély formát öltött ballonra, vagy az amerikai űrsiklóról mintázottra. Lásd a képeket!

Nagyságát tekintve lehet még jellemezni a kupolában lévő levegő mennyiségével is. Különböző méretkategóriákba sorolva 1000 m3 –től egészen 6000 m3 –ig. Ha a normál méretűnek tekinthető hőlégballonunkról beszélünk, akkor ez az 1600 – 2200 m3-es kategória is lehet.

Nagyságát jellemezetjük a szállítandó személyek számával is, az egy főtől egészen a tíz-húsz főig. A Guiness rekordok könyvében emeletes kosár kialakítású sok-sok személy szállítására alkalmas ballonról is található információ.
 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap