látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Ki vezethet hőlégballont?

A növendék pilótának be kell töltenie a 16. életévet. Legalább alapfokú végzettséggel rendelkeznie kell. A növendék pilóta csak akkor kezdheti meg a repülést, ha érvényes 1. osztályú vagy 2. osztályú minősítéssel rendelkezik.

Elméleti és gyakorlati ismeretekkel kell rendelkeznie. A magánpilóta engedély kérelmezőjének be kell töltenie a 17 évet. A legtöbb leendő pilótának érdemes felkeresni a legközelebbi repülő klubbot, és ott aktívan részt venni, segíteni az előkészítő, karbantartó, összeszerelési és egyéb munkálatokban.

Néhány klubban egyéb támogatásokat is szívesen fogadnak, például anyagi hozzájárulás. Nagyon fontos, hogy a pilótává válást sok-sok kemény munkaóra, és repülés is megelőzi. Egy – egy vizsgán komoly tudásról kell számot adni, a repülés történetétől kezdve, a ballon felépítéséig, a meteorológiai ismeretektől a tűzvédelmi és elsősegélynyújtási szabályokig. Felkészültnek kell lennie rádiózásból, és a műszaki ismeretekből. Tudnia kell kezelni a helyzetet vészhelyzet esetén. Tehát nem is olyan egyszerű.


 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap