látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Milyen üzemanyaggal működik?

A hőlégballonok esetében a levegő felmelegítésére propán-bután gázpalackokat használnak. Egészen pontosan 4 palackot kell vinni egy-egy útra.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság jogszabályai, a legénységgel rendelkező hőlégballonnal történő magáncélú repülésről című jogszabálygyűjteménye magában foglalja, hogy az üzemanyag felhasználásról.

Minden utazás előtt üzemeltetési tervet kell készíteni, mely magába foglalja az üzemeltetési időt, a felasználandó üzemanyag-mennyiséget, és a tartalékok felbecsülését.

Az üzemanyagkészlet azonban semmilyen esetben sem lehet kevesebb, mint amennyi 15 perces repüléshez szükséges és azt legalább 30 perces repüléshez elegendő mennyiségre kell növelni, amennyiben a repülést nagyváros, hegyvidék vagy olyan vizes terület felett vagy közelében tervezik végrehajtani, ahol a hőlégballon 1 km mértékű távolságba kerülhet leszállásra alkalmas területtől vagy hordképes jégfelülettől.

A fedélzeten szállított üzemanyag mennyiségét a menetnaplóban kell megjelölni, vagy az üzemeltetési tervbe kell felvezetni. Az üzemanyag mennyiség valamennyi repüléshez külön-külön tulajdonítható kell legyen.


 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap