látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Mi a függeszkedés?

Függeszkedés: ha meghalljuk ezt a fogalmat, nem csupán egy akrobatikus tornamutatványra gondoljunk. A hőlégballonozásban is használatos szó, a repülés egy kötött formája, a szó szoros értelemben, mivel a ballont több ponton kötelekkel rögzítik és felfújás után így emelik 15 vagy akár 40 méter magasba.

A kosárban maximum 3-4 fő tartózkodhat. Az égi tenger megízleléséhez minimum egy 30mx30m-es terület szükséges, ami mentes légvezetékektől, lámpaoszlopoktól, zavaró tereptárgyaktól, ahol a ballon felfújható

Az időjárás szeszélyei maximálisan befolyásolják; számos kritériumnak teljesülnie kell. Elsősorban a szelet, a csapadékot és a felszálló légáramlatokat kell figyelembe venni. 3 km/s szél mellett a függeszkedés nem történhet meg. A sétarepüléshez hasonlóan csapadékmentes idő szükséges.

Meleg nyári napokon a termikek (a környező levegőhöz képest melegebb és ezért emelkedő légtömeg) veszélyeztetik a felszállást és a ballonmunkák biztonságát, ezért, ilyen időszakban délután öt óra után célszerű. Hűvösebb klímában ez napközben is lehetséges. A várható időjárásra az előrejelzésekből nagyjából fel lehet készülni, de biztosra csak akkor mehetünk, ha a helyszínre kiértünk. A szakemberek felelőssége eldönteni, hogy a környezeti viszonyok alkalmasak-e.

A repülés utáni vágy az emberiséggel egyidős. Annak, aki még soha nem repült, a függeszkedés remek alkalom, arra hogy a földtől elszakadva, megízlelje a három dimenzió érzését.

Nem csak a repülésre vágyóknak ajánlott, hanem céges, városi vagy akár vidéki rendezvények, fesztiválok nagy kedvence lehet. A látogatók általában nagyon szokták élvezni, sok plusz érdeklődőt vonz egy ballonos rendezvény. Mindemellett a hőlégballonra reklámokat is el lehet helyezni, amit sok kilométerről látszik, igen figyelemfelkeltő és látványos.

 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap