látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Ballonversenyek

A ballonversenyeken feladatokat kell teljesíteni, amit a verseny előtt az eligazításon mondanak el. Egy – egy repülés alatt több feladatot is kaphatnak a versenyzők.

A verseny lebonyolítási rendszere hasonló más sportversenyekéhez. Nemzeti Bajnokságot, országos minősítő versenyeket rendeznek, melynek eredményeként hívják meg a válogatottba a versenyzőket.

Az első 6 helyen szereplő sportoló képviselteti hazánkat a különböző nemzetközi versenyeken, Európa és Világbajnokságon, Légi Világjátékokon. A különböző találkozókon pedig nem a verseny az elsődleges cél, hanem a találkozás, ilyenkor van alkalom arra is, hogy viccesebb kinézetű, különleges ballonok felvonultatására is.

A versenyeken a végső helyezések eléréséért különböző feladatokat kell végrehajtani.

A versenyszabályzat 19 különböző feladat típust ír elő, de egy versenyen nem kell feltétlenül végrehajtani mind a 19-et. Azokat a feladatokat helyezik előtérbe, amely megfelel a környezet földrajzi adottságainak, és a meteorológiai viszonyoknak. A feladatok 3 fő csoportba sorolhatók:
  1. Előre meghatározott célra precíziós repülés.
  2. Idő, távolság és sebesség feladatok.
  3. Repülés közben útvonal megváltoztatása.

Régen a versenyzők eredményét a leszállás után, a ballonkosár helyétől mérték. Ennek az volt a hátránya, hogy repülésenként csak egy feladatot lehetett megoldani. Veszélyes is volt, ha sok ballon akart ugyanoda leszállni. Ehelyett manapság egy 170 x 10 cm-es jelzőszalagot dobnak ki, melynek végén egy 70 grammos súly van, ez a marker. A marker távolságát mérik le a céltól. Ha valaki a repülés helyszíne közelében markert talál, hagyja ott, hiszen lehet, hogy ezt valamelyik versenyző ballon hagyta ott.


 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap