látogató számláló
  Hőlégballon.eu
  minden a hőlégballonozásról


Hogyan lehetek pilóta?

Egy levél részlete, melyet egy érdeklődőnek írtunk:

Köszi, hogy leírtad az üzeneted.

Két módja van, hogy jobban elmélyedj a ballonozásban:
  •  csatlakozhatsz a klubunkhoz.
Ekkor jelezni fogjuk neked, hogy mikor vannak munkák, repülések, stb. El tudsz jönni segíteni a csapatnak, és pár hónap múlva, ha tetszik neked is, és sokat segítettél, el tudsz jönni velünk repülni is. Közben megtanulod a ballonozás rejtelmeit a gyakorlatban is. Fél év a próbaidő a csapatban, ezután ha mindenki befogad, része lehetsz a klubnak. Ha alkalmasnak találnak az oktatóink a kiképzésre, és az orvosi vizsgán is megfelelsz, a mostani kiképzések befejezése után neked is lehetőséged lesz jogosítványt szerezni. Ez kb 2 év múlva tud elkezdődni, és még legalább 1 év, míg a kiképzést végigcsinálod. Cserébe nagyon sok munkát adsz a ballonos rendezvényeken, repüléseken segítve a csapatban.
  • Fizetős utasként is el tudsz jönni repülni, illetve így is meg tudod szerezni a jogosítványt.
Ilyenkor 35.000 Ft az első repülés, a kiképzések pedig 30.000 Ft/ repülés, amiből minimum 20 órát kell teljesíteni a vizsgához. Az elméletet pedig tőlünk, és az általunk adott anyagokból tudod elsajátítatni hozzá.
Kérlek, írd meg, mik az elképzeléseid, érdekel-e valamelyik megoldás.

És egy másik levél részlete:

Kedves Pál!

Köszönjük kérdésed.

A hőlégballon pilóta „jogosítvány” – szakszolgálati engedély megszerzése a következőkből áll:

- meg kell felelned a repülőorvosi vizsgálaton (infók: http://www.reporvos.hu/ )

- sokféle elméletet kell elsajátítanod, majd ebből vizsgázni, hogy megszerezd a növendék pilóta szakszolgálati engedélyt

- ezután kezdődik a gyakorlati kiképzés, ami már ballont jól ismerőknek kb 20-30 óra, teljesen újaknak ennél több is lehet, személyes fejlődéstől függően

- ezután újabb elméleti és gyakorlati vizsga, és ezután repülhetsz egyedül ballonnal.

a gyakorlati kiképzés díja kb 1.000.000 Ft, és kb 1 év. az elméleti kiképzésben is tudunk segíteni, és a gyakorlatiban is, ha tényleg szeretnéd, klubunk 2 oktató pilótával rendelkezik.
 


Hőlégballonozás
télen nyáron elérhető áron
lelkes csapatunkkal! :)

Jelentkezés: www.Holegballon.com
HőléghajóSitemap